Computer Q and A


1) What's the foremost acceptable computer code for conniving on the computer?


Ans: Microsoft stand out


2) What's meant by ‘LASER’?


Ans: light-weight Amplification by excited Emission of  Radiation.


3) An entire digital computer system includes?


Ans: micro chip, memory, peripheral instrumentation.


4) What's Windows?


Ans: a private pc package from Microsoft.


5) What's pc networking?


Ans: A system during which computers ar connected to share data and resources.


6) What will ‘System Software’ Includes?


Ans: The package and every one the utilities that alter the pc to operate.


7) What's the opposite name of ‘Main Memory’?


Ans: Primary Memory


8) What's the total type of BSIC?


Ans: Beginner’s general Symbolic Instruction Code.


9) What's Telemedicine?


Ans: A method of treatment through communication technologies.


10) United Nations agency is that the creator of the punch card?


Ans: Joseph Marie Jacquard


11) What quite device is Monitor?


Ans: Output device


12) What's ‘facebook’?


Ans: a preferred Social networking web site


13) What's ‘OCR’?


Ans: OCR (Optical Character Recognition) could be a pc computer code designed to translate pictures of kind written tests.


14) What's pc Virus?


Ans: One quite program, that is harmful to machine operation.


15) 2 styles of normally used printers are?


Ans: matrix printer and electrostatic printer


16) Write the name of various storage device device.


Ans. Hard disk, magnetic disk, optical disc


17) United Nations agency is that the legend of the pc world?


Ans: William Henry Gates


18) What's the that means of ‘CC’ within the case of E-mail?


Ans: copy


19) The word ‘Computer’ comes from?


Ans: reason


20) Adobe Photoshop could be a – Graphics computer code


21) What's the name of the primary pc Network?


Ans: ARPANET (Advanced analysis comes Administration Network)


22) What's the quantity of pc Generation?    


Ans: Five

Post a Comment

0 Comments